Duyuru ve Haberler

6e49abde-f468-4aef-a759-9e449087de96

İlimizin yerel TV kanalı Kanal S' de yayınlanan GÜNAYDIN SAMSUN programına katılacak olan Ondokuz Mayıs Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Meslek Hastalıkları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Elif ÇELENK KAYA iş kazaları, nedenleri, toplum üzerindeki etkileri ve Ülkemizdeki İş Sağlığı ve Güvenliğine yönelik yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirmelerde bulunarak Ondokuz Mayıs Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Meslek Hastalıkları Uygulama ve Araştırma Merkezi olarak yapılan faaliyetleri anlattı.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Meslek Hastalıkları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından Fen Fakültesi Kampüs Kimya çalışanlarına yönelik ‘İş Sağlığı ve Güvenliği Temel Eğitimi’ düzenlendi.

Düzenlenen eğitim ile Kampüs Kimya çalışanlarının çalışma ortamında karşılaşacakları riskler ve alınması gereken önlemlere yer verilerek iş sağlığı ve güvenliği konusunda farkındalık oluşturulması amaçlandı.

Eğitim sonrasında değerlendirmelerde bulunan Merkez Müdürü Prof. Dr. Elif Çelenk Kaya, üniversite genelinde iş güvenliği kültürünün artırılmasına yönelik eğitimlerin devam edeceğinin bilgisini paylaştı.

İş Sağlığı ve Güvenliği Hakkında

İş Sağlığı ve Güvenliği, işyeri ortamında var olan tehlikeler ve bunlardan kaynaklı risklerin en alt seviyeye indirilerek çalışanları iş kazalarından, meslek hastalıklarından koruyan, üretim güvenliğini temin ederek, üretim verimliliğini de artırmayı hedefleyen teknik ve bilimsel çalışmaların tümüdür. Dünyada ve ülkemizde sıklıkla yaşanan iş kazaları, meslek hastalıkları ve bunların çalışan, işveren-işletme ve ülke ekonomisi üzerindeki olumsuz etkileri iş sağlığı ve güvenliği çalışmalarının önemini göstermektedir.

Ülkemizde 2012 yılında çıkarılan 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile işyerlerinde mevcut sağlık ve güvenlik şartlarının iyileştirilmesi için işveren ve çalışanların görev, yetki, sorumluluk, hak ve yükümlülüklerinin düzenlenmesi amaçlanmıştır. Yine kanun kapsamında çıkarılmış olan Çalışanların İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimlerinin Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik hükümlerince iş yerlerinde çalışanlara “İş Sağlığı ve Güvenliği Temel Eğitimi” verilmesi gerekmektedir.

İş Sağlığı ve Güvenliği Temel Eğitimi ile çalışanların, çalışma mevzuatı, çalışanları yasal hak ve sorumlulukları, iş kazaları ve meslek hastalıkları, güvenlik ve sağlık işaretleri, kişisel koruyucu donanımlar, elektrik riskleri ve tehlikeleri, yangın ve yangından korunma, elle kaldırma ve taşıma, biyolojik, fiziksel, psikososyal ve kimyasal risk etmenleri, iş sağlığı ve güvenliği genel kuralları konularında bilgi sahibi olmaları ve güvenlik kültürü kazanmaları hedeflenmektedir.!

Merkez Müdürümüz Prof. Dr. Elif ÇELENK KAYA 27 Aralık 2023 tarihinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen Eğitim Kurumları Toplantısına katıldı. İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürü Prof. Dr. M. Fatih Bilal ALODALI başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda eğitim programları, müfredat güncellenmesi ve İş Sağlığı ve Güvenliği lisans ve önlisans programlarının sorunları ele alındı.

İş sağlığı ve güvenliği, meslek hastalıkları konularında işçi, işveren ve temsilcileri ile diğer çalışanlara yönelik kapsamlı, nitelikli ve sürekli eğitim programları yapmak, bu eğitimler neticesinde güvenlik ve sağlığın korunmasına yönelik hizmetler sunmak üzere eğitimli elemanlar yetiştirilmesine destek olmak amaçlarımız arasında yer almaktadır.

UZAKTAN EĞİTİM / UYGULAMA-STAJ

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ (OMÜSEM) İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ MESLEK HASTALIKLARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (İŞ-SAM) tarafından gerçekleştirilen ve eğitimcilerimiz; Prof. Dr. Elif ÇELENK KAYA, Prof. Dr. Ahmet Tevfik SÜNTER, Prof. Dr. Şennur DABAK, Prof. Dr. Nevzat BEYAZIT, Doç. Dr. Varol KOÇ, Doç. Dr. Hatice Duygu ÖZER, Dr.Öğr.Gör. Mahmut Suat DELİBALTA, Öğr. Gör. Selçuk SİNCAR, tarafından verilen 220 saat (180 saatlik Uzaktan Eğitimle 81 saat asenkron +99 saat senkron (canlı) ve 40 saatlik uygulama eğitimi (staj) ile kursumuz yoğun bir katılım ile tamamlanmıştır.

İş Güvenliği uzmanı olmak isteyen mühendis, mimar veya teknik elemanlara mesleki becerilerini işyerlerinde uygulayabilmeleri ve mevzuatta öngörülen görevlerini yerine getirebilmeleri için gerekli iş sağlığı ve güvenliği temel amaç çerçevesinde, iş güvenliği uzmanı olmak isteyen adaylara temel hukuk ve iş sağlığı ve güvenliği bilgisinin verilmesinin ardından, işyerlerinde çalışanların karşı karşıya kalabileceği fiziksel, kimyasal, biyolojik, psikososyal risk faktörleri ve bunlara karşı alınması gereken önlemler, risk analizi ve acil durum eylem planı, yangın, iş sağlığı ve güvenliği hizmetleri, iş hijyeni, ergonomi, iş sağlığı ve güvenliği mevzuatı, sağlık ve güvenlik işaretleri, kişisel koruyucu donanımlar, kaynak işlerinde iş sağlığı ve güvenliği, kaldırma araçlarında iş sağlığı ve güvenliği, elektrik ile çalışmalarda iş sağlığı ve güvenliği, elle kaldırma ve taşıma işlerinde iş sağlığı ve güvenliği gibi konular ders konuları içeriğinde yer almıştır.

Toplamda 220 saatlik temel eğitimi başarı ile tamamlayan kursiyerlerimize kurumumuz tarafından "eğitim katılım belgesi" hazırlanmakta olup; bu kursiyerlerimiz ÖSYM tarafından düzenlenen uzmanlık sınavlarına girmeye hak kazanmışlardır.

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ (OMÜSEM) İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ MESLEK HASTALIKLARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (OMÜ-İŞSAM)

Eğitimciler: Prof. Dr. Elif ÇELENK KAYA, Prof. Dr. Ahmet Tevfik SÜNTER, Prof. Dr. Şennur DABAK, Prof. Dr. Nevzat BEYAZIT, Doç. Dr. Varol KOÇ, Doç. Dr. Hatice Duygu ÖZER, Öğr. Gör. Selçuk SİNCAR, Müh. Yüksel KURT, Müh. Ayşe Ünsal KIRAN

Tarihi: 17 Ocak 2024 – 23 Şubat 2024

         17 Ocak 2024 – 31 Ocak 2024  (Asenkron-Uzaktan Eğitim)

        01 Şubat 2024 – 15 Şubat 2024 (Yüz Yüze Eğitim)

         19 Şubat 2024 – 23 Şubat 2024 (Staj –Uygulama)

Süre: 220 saat (180 saatlik teorik eğitimin 81 saati asenkron uzaktan eğitim +99 saat yüz yüze eğitim ve 40 saatlik uygulama eğitiminden (staj) oluşmaktadır.) Saat: Sabah grupları: 09.00-15.00 / Akşam Grupları: 15.00-21.00 (Yüz Yüze Eğitim)

Ön Kayıt İçin Son Başvuru Tarihi: 07 Ocak 2024
Kesin Kayıt Tarihleri: 08-09 Ocak 2024
Bireysel Katılım Ücreti: 7.000-TL (KDV dahil) Eğitim ücret ödemesi, peşin olarak kesin kayıt esnasında ya da 2 taksit olarak tabloda belirtilen tarihlerde yapılabilecektir. Taksit Sayısı Ödeme Tarihleri Taksit Tutarı

  1. Taksit: 08-09 Ocak 2024 3.500-TL
  2. Taksit: 15-16 Şubat 2024 3.500-TL

İrtibat Telefonları: 0. 362. 457 60 45 – 0. 362. 312 19 19 / 46 45/1927 E-mail: omusem@omu.edu.tr

Amaç: Bu eğitimin amacı, iş güvenliği uzmanı olmak isteyen mühendis, mimar veya teknik elemanlara mesleki becerilerini işyerlerinde uygulayabilmeleri ve mevzuatta öngörülen görevlerini yerine getirebilmeleri için gerekli iş sağlığı ve güvenliği bilgisini kazandırmaktır. Bu temel amaç çerçevesinde, iş güvenliği uzmanı olmak isteyen adaylara temel hukuk ve iş sağlığı ve güvenliği bilgisinin verilmesinin ardından işyerlerinde var olan fiziksel, kimyasal, biyolojik, psikososyal risk etmenleri hakkında detaylı bilgi verilmesi amaçlanmıştır.

İçerik: C Sınıfı İş Güvenliği Uzmanlığı Eğitimi kapsamında; işyerlerinde çalışanların karşı karşıya kalabileceği fiziksel, kimyasal, biyolojik, psikososyal risk faktörleri ve bunlara karşı alınması gereken önlemler, risk analizi ve acil durum eylem planı, yangın, iş sağlığı ve güvenliği hizmetleri, iş hijyeni, ergonomi, iş sağlığı ve güvenliği mevzuatı, sağlık ve güvenlik işaretleri, kişisel koruyucu donanımlar, kaynak işlerinde iş sağlığı ve güvenliği, kaldırma araçlarında iş sağlığı ve güvenliği, elektrik ile çalışmalarda iş sağlığı ve güvenliği, elle kaldırma ve taşıma işlerinde iş sağlığı ve güvenliği gibi konular yer almaktadır.

Kimler Katılabilir:

  • Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi mezunları
  • Fen-Edebiyat veya Fen Fakültesi Fizik, Kimya, Biyoloji bölümü mezunları
  • Teknik öğretmenler
  • İş Sağlığı ve Güvenliği Ön Lisans Programı mezunları Ön Koşullar:
  • Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi mezunu olmak
  • Fen-Edebiyat veya Fen Fakültesi Fizik, Kimya, Biyoloji bölümü mezunu olmak
  • Teknik öğretmenlik bölümü mezunu olmak
  • İş Sağlığı ve Güvenliği Ön Lisans Programı mezunu olmak
  • Programa katılmak isteyen katılımcıların, sem.omu.edu.tr adresinde yer alan online kayıt formunu doldurarak ön kayıt yaptırmaları gerekmektedir.

Yeterli başvuru sağlandığı takdirde katılımcılarla iletişim kurulacaktır. Katılımcıların, kesin kayıt için eğitim ücretini, programın adını yazarak ilgili hesaba yatırmaları gerekmektedir.

Alıcı Adı: Ondokuz Mayıs Üniversitesi Döner Sermaye İşletmesi

Banka Adı: Ziraat Bankası

Şube Adı: Ondokuz Mayıs Üniversitesi Şubesi

Şube Kodu: 1479

Hesap Numarası: 97683283-5021

IBAN: TR 500001001479976832835021

Programa kayıt yaptırdıktan ve program başladıktan sonra programdan ayrılan veya programla ilişiği kesilen katılımcıya ödediği ücret geri ödenmez.

Kesin Kayıt Sırasında İstenilen Belgeler:

Başvuru dilekçesi: Başvuru dilekçesi aşağıda linke tıklayın

Dilekçedeki bilgiler, sizinle iletişime geçmek ve işlemlerinizi gerçekleştirmek için kullanılacağından istenen tüm bilgileri hatasız ve eksiksiz olarak doldurunuz ve imzalayınız.

•Diploma / Geçici Mezuniyet Belgesi:Diplomanın veya geçici mezuniyet belgesinin ıslak imzalı noter onaylı veya mezun olunan okul onaylı sureti ya da E devlet mezuniyet belgesi (Pdf formatında) geçerli olacaktır.

• Nüfus Cüzdanı Fotokopisi/Nüfus Kayıt Örneği

• Eğitim Ücret Dekontu

• OMÜSEM Kayıt Formu (Dekontun ve OMÜSEM Kayıt Formunun kesin kayıt işlemi sırasında omusem@omu.edu.tr adresine mail olarak gönderilmesi gerekmektedir.)

Uzaktan Eğitimde % 90 devam zorunludur. Uzaktan eğitim tarih aralığında bütün derslerin içeriğinin tamamlanması zorunludur. Uzaktan eğitimin 81 saat’lik kısmı eş zamansız (asenkron) olup, belirtilen tarih aralığında istenilen zamanda yapılabilir. 99 saat’lik kısmı yüz yüze olarak OMÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde bildirilen tarih ve saatlerde gerçekleştirilecektir. Devamsızlık süresi 6 saat ile sınırlıdır.

Uygulama Eğitimi;

Uygulama Eğitimi (staj) (40 saat), teorik eğitimin bitiminden itibaren 1 ay içerisinde tamamlanacaktır. Uygulama Eğitimine %100 devam zorunludur.

Sınıflardaki katılımcı sayısı en fazla 25 kişidir.

Toplamda 220 saatlik temel eğitimi başarı ile tamamlayanlar ÖSYM tarafından düzenlenen uzmanlık sınavına girmeye hak kazanır. Yılda iki kez düzenlenen ve 50 sorunun sorulduğu İSG sınavında, 100 tam puan üzerinden 70 ve üzeri başarı puanını elde edenler ÇSGB tarafından düzenlenen C sınıfı İş Güvenliği Uzmanı sertifikasını alarak “İş Güvenliği Uzmanı” unvanına sahip olur.

Eğitimi tamamlayan adaylara eğitim kurumları tarafından, eğitim katılım belgesi düzenlenir.

Başvuru Adresi: OMÜ Sürekli Eğitim Merkezi (UZEM Binası Giriş Katı) Kurupelit Kampüsü Atakum/ SAMSUN

Eğitim Yeri: OMÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kurupelit Kampüsü Atakum/ SAMSUN

Ayrıntılı bilgi için:

İş Güvenliği Uzmanlarının Görev, Yetki, Sorumluluk ve Eğitimleri Hakkında Yönetmelik için tıklayınız!

İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri Yönetmeliği için tıklayınız!

C Sınıfı İş Güvenliği Uzmanlığı Kursu (Ocak-Şubat 2024) Başvuru dilekçesi için tıklayınız!

C Sınıfı İş Güvenliği Uzmanlığı Kursu (Ocak-Şubat 2024) Ön Kayıt Formu İçin Tıklayınız!

Ondokuz Mayıs Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Meslek Hastalıkları Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Havza meslek Yüksekokulu tarafından planlanan İş Sağlığı ve Güvenliği Programı öğrencilerine yönelik "Kariyer Planlaması" eğitimi Merkez Müdürü Prof. Dr. Elif ÇELENK KAYA‘ nın sunumu ile 27.03.2024 tarihinde Havza Meslek Yüksekokulu Eğitim salonunda gerçekleştirildi.

Düzenlenen eğitim ile öğrencilerimizin mezun oldukları anda ulaşabilecekleri iş imkanları ve gelecekte edinebilecekleri kariyer imkanları anlatıldı.

WhatsApp%20Image%202024-03-28%20at%2014.21.09

hav

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ), Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğünden "İş Güvenliği Uzmanlığı ve İş Yeri Hekimliği Eğitim Kurumu" yetki belgesi aldı.

Bu gelişme doğrultusunda Bakanlığın iş güvenliği uzmanlığı ve iş yeri hekimliği ile ilgili yönetmeliğindeki şartları karşılayan OMÜ’de söz konusu alanlarda eğitim alacak kişilerin başvuruları, İş Sağlığı ve Güvenliği Meslek Hastalıkları Uygulama ve Araştırma Merkezince alınacak.! omu_9801%20REKT%C3%96R%C3%9C%20-%20Kopya%20%283

Rektör Ünal: "İş kazaları, tüm toplumu sosyal ve ekonomik yönden olumsuz etkiliyor"

Hak edilen yetki belgesinden duyduğu memnuniyeti belirten Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, iş kazaları ve meslek hastalıklarının büyük risk oluşturduğuna işaret ederek "Dünyada ve ülkemizde sanayileşme ile birlikte yoğun makineleşme ve üretimde kullanılan çok sayıda kimyasal maddenin yol açtığı iş kazaları ve meslek hastalıkları, çağımızın önemli bir problemi hâline geldi. Bu durum iş sağlığı ve güvenliği çalışmalarının gerekliliğini gösteriyor. Yaşanan iş kazaları; kazayı geçiren çalışandan, kazanın meydana geldiği işletmeden ve işletmenin bulunduğu çevreden başlayan zincirleme etkilerle büyüyerek tüm toplumu sosyal ve ekonomik yönden olumsuz etkileyen bir olay hâline dönüşmekte." diye konuştu.

"İş kazalarının önüne geçmek mümkün"

İş sağlığı ve güvenliğinin Üniversite açısından büyük önem taşıdığını vurgulayan Rektör Ünal, devamında "İşletmelerde iş sağlığı ve güvenliğine ilişkin önlemlerin alınmasıyla muhtemel iş kazalarının ve işçi, işveren, devlet açısından vereceği zararların önüne geçmek mümkün. İş yerlerinde sağlıklı ve güvenli çalışma ortamlarının oluşturulabilmesi için görev alacak iş güvenliği uzmanı, iş yeri hekimi ve diğer sağlık personeline yönelik eğitimlerin Üniversitemiz İş Sağlığı ve Güvenliği Meslek Hastalıkları Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesinde verilebilmesinin önünü açan ‘İş Güvenliği Uzmanlığı ve İşyeri Hekimliği Eğitim Kurumu’ yetki belgemizin Üniversitemiz adına hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

Merkez Müdürü Prof. Dr. Çelenk Kaya "Amacımız, daha sağlıklı ve daha güvenli bir çalışma ortamı sağlamak"

Eğitimlerin verileceği OMÜ İş Sağlığı ve Güvenliği Meslek Hastalıkları Uygulama ve Araştırma Merkezinin Müdürü Prof. Dr. Elif Çelenk Kaya ise mevcut sürece ilişkin şöyle konuştu:

"İş sağlığı ve güvenliği çalışmalarının amacı, iş kazaları ve meslek hastalıklarından çalışanları korumak ve daha sağlıklı ve daha güvenli bir ortamda çalışmalarını sağlamak. OMÜ olarak aldığımız Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı onaylı ‘İş Güvenliği Uzmanlığı ve İş Yeri Hekimliği Eğitim Kurumu’ yetki belgemiz ile iş yerlerinde mevcut tehlikeler ve bunlardan kaynaklı risklerin önüne geçilmesinde iş güvenliği uzmanı, iş yeri hekimi ve diğer sağlık personeli eğitimleri vereceğiz. Eğitimlerimiz OMÜ İş Sağlığı ve Güvenliği Meslek Hastalıkları Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesinde ‘İş Güvenliği Uzmanlarının Görev, Yetki, Sorumluluk ve Eğitimleri Hakkında Yönetmelik’ ve ‘İşyeri Hekimi ve Diğer Sağlık Personelinin Görev, Yetki, Sorumluluk ve Eğitimleri Hakkında Yönetmelik’ hükümlerine uygun olarak gerçekleştirilecek."

Ondokuz Mayıs Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Meslek Hastalıkları Uygulama ve Araştırma Merkezi (OMÜ-İŞSAM) müdürü Prof. Dr. Elif ÇELENK KAYA Samsun Borsan Kablo A.Ş.’ye saha ziyaretinde bulundu.

Bakır, Alüminyum Güç ve Tesisat Kabloları ve Zayıf Akım Kabloları yanında Led Aydınlatma ve Elektrikli Tesisat Ürünleri üretimi de yapan Borsan Kablo A.Ş.’ de müdürümüz Prof.Dr. Elif ÇELENK KAYA’ya firma iş güvenliği uzmanı Süleyman Durgunderya rehberlik ederek üretim süreci ve firmada alınan iş güvenliği önlemleri hakkında bilgi verdi.

Gerçekleştirilen görüşmede kurumlar arası iş birliği yapılabilecek konular konuşularak Borsan Kablo A.Ş.’nin OMÜ İş Sağlığı ve Güvenliği Programı öğrencilerinin uygulama çalışmalarına sağlayabileceği katkılar konuşuldu. Müdürümüz Prof. Dr. ÇELENK KAYA’ da OMÜ-İŞSAM’ın çalışmalarından bahsederek Borsan Kablo A.Ş. çalışanları için iş sağlığı ve güvenliği alanında gerçekleştirilebilecek eğitimler ve araştırma çalışmaları hakkında bilgilendirmelerde bulundu.!

Ulusal ve Uluslararası mevzuatlarda; Çalışanların ve diğer kişilerin sağlık ve güvenliği için tehlike arz eden patlayıcı ortam oluşma ihtimali olan yerlerde güvenli çalışma şartlarının sağlanması, İşyerinin güvenli hale getirilmesi için gerekli tedbirler ve önlemler,

Patlayıcı ortam oluşabilecek bölümleri bulunan işyerlerinde; (LPG, LNG türü yakıt kullanan tüm işletmeler, Benzin İstasyonları, LPG İstasyonları, Kimya Üretim Tesisleri, Tekstil Üretim Tesisleri, Atık Arıtma Tesisleri, Güç İstasyonları, v.b.) Patlamadan korunmayı sağlamak için uygunluk koşullarının yerine getirilmesi, faaliyete başlanılmadan önce bütün işyerinin patlama yönünden güvenliğinin nasıl sağlanması gerektiği,

Patlamaların önlenmesi ve bunlardan korunmayı sağlamak amacıyla, yapılan işlemlerin doğasına uygun olan teknik ve organize önlemlerin alınması, Patlayıcı ortam oluşma ihtimali ve bu ortamın kalıcılığı, Statik elektrik de dâhil tutuşturucu kaynakların bulunma aktif ve etkili hale gelme ihtimalleri, işyerinde bulunan tesis, kullanılan maddeler, prosesler ile bunların muhtemel karşılıklı etkileşimleri, olabilecek patlama etkisinin büyüklüğü gibi hususların öğretildiği,

Patlayıcı ortam oluşmasını önlemek, gerektiğinde patlamanın yayılmasını önleyecek tedbirler almak, yapılan işlemlerin doğası gereği patlayıcı ortam oluşmasının önlenmesi, mümkün değilse patlayıcı ortamın tutuşmasını önlemek, çalışanların sağlık ve güvenliklerini sağlayacak şekilde patlamanın zararlı etkilerini azaltacak önlemlerin nelerden oluştuğu konuların öğretildiği sertifika programımızda; çalışma hayatına patlamadan korunma konusunda eğitim almış ehil kişiler kazandırılmıştır.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Meslek Hastalıkları Uygulama ve Araştırma Merkezi (OMÜ-İŞSAM) müdürü Prof.Dr. Elif ÇELENK KAYA Samsun Organize Sanayi bölgesinde bulunan ve UNSAN Un Sanayi ve Ticaret A.Ş’ nin bünyesinde yer alan Türkiye’nin önde gelen un fabrikalarından Osmanlı Un Fabrikasına saha ziyaretinde bulundu.

Un sektörünün köklü firmalarından olan ve günlük 1850 ton, yıllık ise 675.000 ton buğday öğütme kapasitesi ile Türkiye deki en iyi ihracatı yapan firmalar arasında yerini alan, sektörün marka ismi Osmanlı Un fabrikasında müdürümüz Prof.Dr. Elif ÇELENK KAYA’ ya İş Güvenliği Uzmanı Sedef ÇOŞKUN ve Gıda Teknikeri Sevcan TORUNOĞLU rehberlik ederek tesisteki üretim süreci ve alınan iş güvenliği tedbirleri hakkında bilgi verdi.

Gerçekleştirilen görüşmede kurumlar arası iş birliği yapılabilecek konular ele alındı. Müdürümüz Prof.Dr. ÇELENK KAYA OMÜ-İŞSAM’ın faaliyetleri ve eğitim konularından bahsederek Osmanlı Un Fabrikası çalışanları için iş sağlığı ve güvenliği alanında gerçekleştirilebilecek eğitimler ve araştırma çalışmaları hakkında bilgilendirmelerde bulundu.