C SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI KURSU 2023 TAMAMLANDI

Yazar: ilyas.solak | Tarih: 22 Aralık 2023

UZAKTAN EĞİTİM / UYGULAMA-STAJ

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ (OMÜSEM) İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ MESLEK HASTALIKLARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (İŞ-SAM) tarafından gerçekleştirilen ve eğitimcilerimiz; Prof. Dr. Elif ÇELENK KAYA, Prof. Dr. Ahmet Tevfik SÜNTER, Prof. Dr. Şennur DABAK, Prof. Dr. Nevzat BEYAZIT, Doç. Dr. Varol KOÇ, Doç. Dr. Hatice Duygu ÖZER, Dr.Öğr.Gör. Mahmut Suat DELİBALTA, Öğr. Gör. Selçuk SİNCAR, tarafından verilen 220 saat (180 saatlik Uzaktan Eğitimle 81 saat asenkron +99 saat senkron (canlı) ve 40 saatlik uygulama eğitimi (staj) ile kursumuz yoğun bir katılım ile tamamlanmıştır.

İş Güvenliği uzmanı olmak isteyen mühendis, mimar veya teknik elemanlara mesleki becerilerini işyerlerinde uygulayabilmeleri ve mevzuatta öngörülen görevlerini yerine getirebilmeleri için gerekli iş sağlığı ve güvenliği temel amaç çerçevesinde, iş güvenliği uzmanı olmak isteyen adaylara temel hukuk ve iş sağlığı ve güvenliği bilgisinin verilmesinin ardından, işyerlerinde çalışanların karşı karşıya kalabileceği fiziksel, kimyasal, biyolojik, psikososyal risk faktörleri ve bunlara karşı alınması gereken önlemler, risk analizi ve acil durum eylem planı, yangın, iş sağlığı ve güvenliği hizmetleri, iş hijyeni, ergonomi, iş sağlığı ve güvenliği mevzuatı, sağlık ve güvenlik işaretleri, kişisel koruyucu donanımlar, kaynak işlerinde iş sağlığı ve güvenliği, kaldırma araçlarında iş sağlığı ve güvenliği, elektrik ile çalışmalarda iş sağlığı ve güvenliği, elle kaldırma ve taşıma işlerinde iş sağlığı ve güvenliği gibi konular ders konuları içeriğinde yer almıştır.

Toplamda 220 saatlik temel eğitimi başarı ile tamamlayan kursiyerlerimize kurumumuz tarafından "eğitim katılım belgesi" hazırlanmakta olup; bu kursiyerlerimiz ÖSYM tarafından düzenlenen uzmanlık sınavlarına girmeye hak kazanmışlardır.