Türkiye’nin önde gelen un fabrikalarından Osmanlı Un Fabrikasına saha ziyaretinde bulunduk

Yazar: ilyas.solak | Tarih: 10 Temmuz 2023

Ondokuz Mayıs Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Meslek Hastalıkları Uygulama ve Araştırma Merkezi (OMÜ-İŞSAM) müdürü Prof.Dr. Elif ÇELENK KAYA Samsun Organize Sanayi bölgesinde bulunan ve UNSAN Un Sanayi ve Ticaret A.Ş’ nin bünyesinde yer alan Türkiye’nin önde gelen un fabrikalarından Osmanlı Un Fabrikasına saha ziyaretinde bulundu.

Un sektörünün köklü firmalarından olan ve günlük 1850 ton, yıllık ise 675.000 ton buğday öğütme kapasitesi ile Türkiye deki en iyi ihracatı yapan firmalar arasında yerini alan, sektörün marka ismi Osmanlı Un fabrikasında müdürümüz Prof.Dr. Elif ÇELENK KAYA’ ya İş Güvenliği Uzmanı Sedef ÇOŞKUN ve Gıda Teknikeri Sevcan TORUNOĞLU rehberlik ederek tesisteki üretim süreci ve alınan iş güvenliği tedbirleri hakkında bilgi verdi.

Gerçekleştirilen görüşmede kurumlar arası iş birliği yapılabilecek konular ele alındı. Müdürümüz Prof.Dr. ÇELENK KAYA OMÜ-İŞSAM’ın faaliyetleri ve eğitim konularından bahsederek Osmanlı Un Fabrikası çalışanları için iş sağlığı ve güvenliği alanında gerçekleştirilebilecek eğitimler ve araştırma çalışmaları hakkında bilgilendirmelerde bulundu.